پژوهش حاضر، تحلیلی بر زمینه های روانی- اجتماعی استقبال از استبداد رضاشاهی میباشد. در این پژوهش فرض بر این است که شکلگیری استبداد رضاشاه ناشی از نگرشهای عام و خاص و شرایط روانی - اجتماعی آن زمان بوده است که اکثر اقشار جامعه تحت تاثیرمصائب و مشکلات سیاسی-اجتماعی به حمایت و استقبال از اقدامات او در دوران رضاخانی روی آوردند. مطابق چارچوب روشی اسپربر، مسئلهی زمینههای روانی- اجتماعی در بروز استبداد ناشی از کمبود عنصر شادی در زندگی مردم،احساس حقارت،رهایی از بندهای روزمره،رسیدن به منزلت اجتماعی بالاتر و عدم ریشه یابی پدیدههای اجتماعی است که طرز تلقی افراد و انگارهی جامعه آرزومند ظهور فردی منجی برای حل معضلات و بحرانهای اجتماعی میباشد اما از آنجا که شخصیت مستبد از نظر روانی مستعد قدرت است فرصت را غنیمت شمرده و با توجه به شرایط موجود، حکومت استبدادی را تاسیس میکند. لذا در این پژوهش با توجه به زمینه های روانی- اجتماعی و قدرت خواهی و فرصت طلبی رضاشاه، پدیده استبداد را با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و ابزار منابع کتابخانه ای مورد کنکاش قرار داده ایم.
عزیزی نیا, محسن, علیپوریان, طهماسب. (1396). استبداد و استقبال «تحلیلی بر زمینه های روانی- اجتماعی استقبال از استبداد رضاشاهی. پژوهش نامه تاریخ, 12(46), 47-62.
MLA
محسن عزیزی نیا; طهماسب علیپوریان. "استبداد و استقبال «تحلیلی بر زمینه های روانی- اجتماعی استقبال از استبداد رضاشاهی". پژوهش نامه تاریخ, 12, 46, 1396, 47-62.
HARVARD
عزیزی نیا, محسن, علیپوریان, طهماسب. (1396). 'استبداد و استقبال «تحلیلی بر زمینه های روانی- اجتماعی استقبال از استبداد رضاشاهی', پژوهش نامه تاریخ, 12(46), pp. 47-62.
VANCOUVER
عزیزی نیا, محسن, علیپوریان, طهماسب. استبداد و استقبال «تحلیلی بر زمینه های روانی- اجتماعی استقبال از استبداد رضاشاهی. پژوهش نامه تاریخ, 1396; 12(46): 47-62.